Żywienie w sporcie : kompletny przewodnik
Nowe wydanie "Żywienia w sporcie", uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, przekazująca cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich.Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno
każdemu amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne polskie wydanie (oparte na siódmym angielskim z 2013 roku) autorka wzbogaciła o efekty najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości.Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu, jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka, jak poprawić sylwetkę, ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Anita Bean ; przełożyła Ewa Wojtczak. |
Hasła: | Sportowcy - żywienie Poradniki |
Adres wydawniczy: | Poznań : Zysk i S-ka Wydawnictwo, cop. 2014. |
Wydanie: | Wyd. 2. |
Opis fizyczny: | 359, [1] s. : il. ; 23 cm. |
Uwagi: | Tyt. oryg.: "The complete guide to sports nutrition" 2013. Bibliogr. s. 337-[352]. Indeks. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)