![book](okladki/ISBN/8379/8379931076.jpg)
![book](okladki/ISBN/8379/8379931076.jpg)
Tradycyjna kuchnia gruzińska : praktyczne porady i sprawdzone receptury
Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania narodowych potraw. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyński), pachnących warzyw (fasola, bakłażany, pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon, bazylia). Celem Autorki było dotarcie do unikalnych smaków i
zapachów Gruzji, stąd przepisów na wiele potraw nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej! W książce nie zabrakło również tak popularnych dań, jak chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne daleko poza granicami Gruzji.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | [Jelena Kiładze ; redakcja Iwona Czarkowska ; tłumaczenie Rozalia Skiba]. |
Hasła: | Kuchnia gruzińska Przepisy kulinarne |
Adres wydawniczy: | Konstancin-Jeziorna : Wydawnictwo REA-SJ, cop. 2017. |
Opis fizyczny: | 255 s. : il. kolor. ; 23 cm. |
Uwagi: | Indeks. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)