Przetwory z domowego ogródka : 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni
200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.
Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i
przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | [redakcja Justyna Wrona ; tłumaczenie z języka włoskiego Edyta Tkaczyk-Borówka]. |
Hasła: | Przetwory owocowo-warzywne Książka kucharska Publikacja bogato ilustrowana |
Adres wydawniczy: | Kielce : Wydawnictwo Jedność, copyright 2016. |
Opis fizyczny: | 255, [1] strona : ilustracje ; 25 cm. |
Uwagi: | Indeksy. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria |
Powstanie dzieła: | 2014 r. |
Twórcy: | Tkaczyk-Borówka, Edyta. Tłumaczenie Wrona, Justyna. Redakcja |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)