Fermentacja warzyw : pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół : kiszona kapusta, kimchi, pikle, chutney, relisz i pasty
Fermentacja - gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej
kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami - dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami.
Dzięki tej książce poznasz również:
- podstawy procesów fermentacji,
- rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni,
- problemy, jakie możesz napotkać,
- przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet. desery!
Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
Odpowiedzialność: | Kirsten K. Shockey, Christopher Shockey ; zdjęcia Erin Kunkel ; przełożył Bartłomiej Kotarski. |
Hasła: | Warzywa kiszone Książka kucharska |
Adres wydawniczy: | Białystok : Wydawnictwo Vivante - Illuminatio Łukasz Kierus, 2017. |
Opis fizyczny: | 367, [1] strona : fotografie ; 24 cm. |
Uwagi: | Bibliografia na stronach 364-366. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria |
Powstanie dzieła: | 2014 r. |
Twórcy: | Kotarski, Bartłomiej Marcin. Tłumaczenie Kunkel, Erin. Fotografie Shockey, Christopher. Autor |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)