Przepisy dla diabetyków : pełnia przyjemności i kontrola cukru we krwi
W książce czytelnik znajdzie wskazówki, jak cieszyć się życiem pomimo choroby. Autor opracował swoje przepisy na podstawie najnowszych badań z dziedziny medycyny i udowadnia, że diabetycy stosując odpowiedni sposób odżywiania, mogą rozkoszować się smakiem i najeść się do syta.
Najnowsze badania naukowe pokazują, że życie z cukrzycą nie jest już tak skomplikowane jak niegdyś i
dlatego też osoby na nią chorujące, chcąc się odpowiednio odżywiać, nie muszą już przestrzegać dawnych nakazów żywieniowych.
Zebrane w tej książce przepisy są dowodem na to, że można przygotować wykwintne i świeże potrawy bez jakichkolwiek ograniczeń - warzywa, orzechy, tłuszcze najwyższej jakości, ryby i mięso są filarami współczesnej diety, i nie tylko tej przeznaczonej dla diabetyków. A najważniejsze jest to, że możesz pozbyć się zbędnych kilogramów i rozkoszować się smakiem. Jedzenie ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie i dlatego to, co znajdzie się na naszym talerzu, powinno być smaczne i sycące. Diabetycy mogą śmiało zaufać przedstawionemu w tej książce planowi odżywiania, ponieważ autor opracował go na podstawie wiedzy jednego z najbardziej wiodących lekarzy z dziedziny leczenia cukrzycy. Oprócz przepisów zamieszczono w książce najnowsze informacje dotyczące problematyki życia z cukrzycą na co dzień. Autor wyjaśnia we wstępie, jak bez lęku żyć z cukrzycą i pełnymi garściami czerpać radość z życia.
Odpowiedzialność: | tekst Matthias Riedl ; przepisy J. Dullat, K. Heckel, C. Müller, S. Schmilewski ; zdjęcia Jörn Rynio ; [tłumaczenie z języka niemieckiego Ewa Jarowicz]. |
Seria: | Jedzmy Zdrowo |
Hasła: | Dieta cukrzycowa Potrawy dietetyczne Książka kucharska Poradnik Publikacja bogato ilustrowana |
Adres wydawniczy: | Wrocław : Esteri - Edra Urban & Partner, copyright 2016. |
Opis fizyczny: | 192 strony : fotografie ; 20 cm. |
Uwagi: | Tekst także na stronie 2 i 3 okładki. Na książce także ISBN oryginału. Indeks. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria |
Powstanie dzieła: | 2015 r. |
Twórcy: | Dullat, Julia. Autor Heckel, Kristina. Autor Jarowicz, Ewa. Tłumaczenie Müller, Christin. Autor Rynio, Jörn. Fotografie Schmilewski, Salla. Autor |
Odbiorcy: | Cukrzycy. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)