Polska Wielkanoc : żurki, jajka, szynki
O niezwykłości Wielkanocy w dużej mierze decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania. Zgodnie z tradycją stół wielkanocny powinien wręcz uginać się pod ciężarem smakowitych, świątecznych dań. Nie może na nim zabraknąć żurku, jajek w różnej postaci, pieczonej szynki czy białej kiełbasy, dzięki którym przy świątecznym stole zapanuje prawdziwie rodzinna atmosfera.
Odpowiedzialność: | [redakcja Małgorzata Durnowska]. |
Hasła: | Potrawy wielkanocne Książka kucharska Publikacja bogato ilustrowana |
Adres wydawniczy: | Ożarów Mazowiecki : Wydawnictwo Olesiejuk, copyright 2017. |
Opis fizyczny: | 143, [1] strona : fotografie ; 26 cm. |
Uwagi: | Indeks. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria |
Powstanie dzieła: | 2017 r. |
Twórcy: | Durnowska, Małgorzata. Redakcja |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)