Kalafior to król
Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można by go jeść od rana do wieczora i na pewno długo by się nie znudził. W książce znajdziemy 70 przepisów, które udowodnią, że kalafior to prawdziwy król wśród warzyw. Możemy z niego
przyrządzić zarówno niebanalne desery - na przykład limonkowo-kokosowy sernik, jak i potrawy, które utulą nas w długie zimowe wieczory - kalafiorową pizzę, sycący dahl czy zaskakujące przystawki. Możliwości jest tysiąc - wystarczy otworzyć umysł i wyciągnąć kalafior z garnka. Przecież można go przyrządzić na tyle ciekawszych sposobów!
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Leanne Kitchen ; [tłumaczenie Marta Komorowska]. |
Hasła: | Kalafior Kanapki i przekąski Obiad Surówki i sałatki Zupy Książka kucharska |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, 2019. |
Wydanie: | Wydanie I. |
Opis fizyczny: | 143, [1] strona : fotografie ; 24 cm. |
Uwagi: | Indeks. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria |
Powstanie dzieła: | 2018 r. |
Twórcy: | Komorowska, Marta. Tłumaczenie |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)